Επεισόδια σημειώθηκαν και τη Δευτέρα στην πορεία των εκπαιδευτικών, με μία γυναίκα να τραυματίζεται από βομβίδα κρότου λάμψης. Η ίδια δήλωσε ότι δεν μπορούν να σταματήσουν με άλλον τρόπο το κίνημα διαμαρτυρίας και χρησιμοποιούν βία.

Συγκεκριμένα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Σύνταγμα, στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Απο τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα εκπαιδευτικός η Βενετία Ρέππα, η οποία υπέστη εγκαύματα στην πλάτη από τα χημικά.

Όπως η ίδια δήλωσε μιλώντας στο protothema.gr, τα χημικά που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ, της έκαψαν το μπουφάν και τη ζακέτα πριν της προκαλέσουν εγκαύματα στην πλάτη. Η ίδια δέχτηκε πρώτες βοήθειες από μοτοσικλετιστή-διασώστη του ΕΚΑΒ και παραλήφθη ακολούθως από ασθενοφόρο.

Η εκπαιδευτικός ανέφερε ότι δεν μπορούν να σταματήσουν με άλλο τρόπο το κίνημα διαμαρτυρίας και χρησιμοποιούν τη βία. «Το έκαναν και την Παρασκευή, το έκαναν και σήμερα. Δεν μπορούν με άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν ένα κίνημα που εξελίσσεται, χρησιμοποιούν τη βία. Μπορεί σήμερα να είναι αυτό, αύριο να είναι κάτι πολύ χειρότερο», σημείωσε η κυρία Ρέππα.

ΤΩΡΑ : Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, καθηγητές πολιορκούν την Βουλή!

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση των ΜΑΤ δέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί και κατά την πορεία της Παρασκευής. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής και το στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Θοδώρα Δριμάλα.

Για τους τραυματισμούς και τη βία, η Όλγα Γεροβασίλη επέρριψε ευθύνες σε άνδρες των ΜΑΤ που ακολουθούν αντιδημοκρατική πρακτική. Σε αυτό, οι αστυνομικοί υπάλληλοι απάντησαν σήμερα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ότι οι άνδρες των ΜΑΤ δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αλλά εφαρμόζουν εντολές.

Σήμερα, Δευτέρα, περισσότεροι από 2.000 εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών.

Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, με σύνθημα «Κάντε ωρομίσθιο τον υπουργό Παιδείας να πάει να δουλέψει στους Φούρνους Ικαρίας»,  διαμαρτύρονται και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σήμερα αλλά έπειτα από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων της Βουλής αναβάλλεται για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.