«Τις επόμενες μέρες μαζί με τον φίλο μας, Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα θα απορρίψει την απομόνωση και θα επιβεβαιώσει μαζί με μας την ιστορική λύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ώρες μετά τη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο της χώρας του.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της γείτονος πέταξε στην Ελλάδα το «μπαλάκι» λέγοντας πως «είμαι πεπεισμένος ότι οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου θα αναγνωρίσουν τον σπουδαίο ρόλο τους σε αυτή την ιστορική στιγμή» και συνέχισε:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο φίλος μας, η Ελλάδα, θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ, ώστε να γίνουμε η 30η χώρα μέλος».

Αναφερόμενος στην επικύρωση από τη βουλή των Σκοπίων, ευχαρίστησε κάθε βουλευτή που πήρε αυτή τη μεγάλη και υπεύθυνη απόφαση, δηλαδή να δώσει θετική ψήφο. Στη συνέχεια είπε πως η απόφαση του Κοινοβουλίου διέλυσε όλες τις αμφιβολίες και επιβεβαίωσε ότι το «μακεδονικό κράτος» θα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και το ΝΑΤΟ.