Την αποκάλυψη έκανε το evros-news.gr, σύμφωνα με το δημοσίευμα του οποίου την περασμένη Κυριακή 6 Ιανουαρίου ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Εβρου Μενέλαος Μαλτέζος ενημέρωσε τα μέλη του κόμματος στον νομό, πως έχει δρομολογηθεί το ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού «Γαύδος» για να μεταφέρει αυθημερόν όσους επιθυμούν να πάνε στη Σαμοθράκη για να χειροκροτήσουν (σ.σ. επί λέξει αναφέρει: για στήριξη) τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, στο email που απέστειλε ο Μ. Μαλτέζος αποκαλεί τους αποδέκτες «Συντρόφους και Συντρόφισσες». Τελικά, δεν ξεπέρασαν τους 40-50 οι πρόθυμοι να παίξουν τον ρόλο του… κομπάρσου στον Αγιασμό και την εκδήλωση που έγινε στο Φιδέλειο, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης ο κ. Τσίπρας.

Το διέψευσε, λέγοντας ψέμματα…

Οπως αναφέρει το evros-news.gr, αν η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μεταφέρει οπαδούς του κόμματος θα μπορούσε να το κάνει με το πλοίο της γραμμής ΣΑΟΝΗΣΟΣ, – το οποίο μάλιστα είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 6:30 π.μ. της Κυριακής – και όχι να χρησιμοποιήσουν παράτυπα κρατικό σκάφος, του Λιμενικού Σώματος, πρακτική που μόνο σε καθεστώτα όπως της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, όπου κόμμα και Κράτος ήταν ένα, συνέβαιναν αυτά.

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Εβρου Μενέλαος Μαλτέζος αρνήθηκε ότι έστειλε το ηλεκτρονικό μήνυμα, ωστόσο το ενημερωτικό σάιτ του Εβρου επανήλθε, δημοσιεύοντας το επίμαχο email προς τα μέλη του κόμματος (κάτω):