Στον αέρα είναι για δεύτερη φορά η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα, με όσα είπε ο Πάνος Καμμένος, ο λόγος είναι η εμπλοκή που υπάρχει στη διαδικασία επικύρωσης των Συνταγματικών Μεταρρυθμίσεων στην ΠΓΔΜ.

Είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είπε προ ολίγου ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ερωτηθείς αν αυτό επηρεάζει την ΚΟ σημείωσε ότι όλα είναι συναρτώμενα. Αν και τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει τους βουλευτές και προχώρησε στη συνεδρίαση. Χωρίς την Ελενα Κουντουρά που βρίσκεται στο Τορόντο.

Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος ερωτηθείς για την εμπλοκή που, όπως είπε, υπάρχει στα Σκόπια, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια σημειώνοντας ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, τα σενάρια ήδη άρχισαν να φουντώνουν σχετικά με τους λόγους της αναβολής. Και σίγουρα δεν είναι η προσωρινή εμπλοκή λόγω αιτημάτων που έθεσαν δύο βουλευτές του μικρού αλβανικού κόμματος BESA. Παρά την αναβολή της συνεδρίασης στα Σκόπια αυτό που έλεγαν είναι ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στα παζάρια της τελευταίας στιγμής και η συμφωνία θα περάσει από 80 βουλευτές.

Στην Αθήνα φαίνεται ότι γίνονται πολύ σκληρά παζάρια μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων για τα… τροφεία του διαζυγίου. Το παρασκήνιο ήταν έντονο καθώς υπήρξε η απαίτηση του Πάνου Καμμένου να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι δεν θα εντάξει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και στα ψηφοδέλτια στελέχη των ΑΝΕΛ.

Από την άλλη αναζητούταν η χρυσή τομή ώστε και ο Πάνος Καμμένος να μη χάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και να μην φανεί ότι κάνει μια ακόμη κυβίστηση.

Το παρασκήνιο είναι έντονο καθώς κάποιοι στη Βουλή δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η συνάντηση να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι εξελίξεις να δρομολογηθούν για την επόμενη εβδομάδα.

Ισως δεν ήθελαν να είναι όλο το Σαββατοκύριακο με αρνητικά δημοσιεύματα που θα δείχνουν μια κυβέρνηση να καταρρέει.

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση»

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επιδοθεί σε μια ακόμα… κυβίστηση, αφού ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες -δηλαδή στην προαναγγελθείσα παραίτηση του από την κυβέρνηση Τσίπρα- προτού επισημοποιηθεί η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Ο κυβερνητικός εταίρος, ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα μονοπωλεί το πολιτικό ενδιαφέρον, με τους λεονταρισμούς και τις απειλές περί αποχώρησης από την κυβέρνηση, ξαφνικά… αποφάσισε ότι δεν είναι απερχόμενος.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της συνεδρίασης των επιτροπών για τα εξοπλιστικά, απαντώντας σε δήλωση εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος τον αποκάλεσε απερχόμενο, απάντησε πως «ούτε απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση…»

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια», δείχνοντας με αυτόν το τρόπο ότι… σκοπεύει να δώσει νέα παράταση στον εαυτό του, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Βουλή της ΠΓΔΜ, η οποία είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής.