Η Ducati παρουσιάζει στην έκθεση τεχνολογίας CES 2019” (Consumer Electronics Show 2019), στο Λας Βέγκας, την πλήρως διασυνδεμένη μοτοσικλέτα.

Ειδικότερα, η νέα τεχνολογική καινοτομία διασυνδέει τα οχήματα, τις οδικές υποδομές και τους πεζούς, με στόχο να αυξήσει την ασφάλεια για όλους και ιδιαίτερα τους χρήστες των δύο τροχών.

Με απώτερο στόχο την συνεχώς αυξημένη ασφάλεια των δικυκλιστών στο μέλλον, το συγκεκριμένο πρότζεκτ αποτελεί συνέχεια της πρώτης επίδειξης που είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο καλοκαίρι στη Γερμανία.

Η τεχνολογία ConVeX αποτελεί κομβικό σημείο στη στρατηγική Safety Road Map 2025” της Ducati, με την νέα στρατηγική να προβλέπουν τη σταδιακή εφαρμογή του συστήματος ABS Cornering σε ολόκληρη τη γκάμα της Ducati, καθώς και την κυκλοφορία το 2020 μίας μοτοσικλέτας με μπροστινό και οπίσθιο σύστημα ανίχνευσης (ραντάρ).

Η νέα τεχνολογία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την CES, Audi και την Ford αλλά και την Qualcomm Technologies, κατασκευάστρια επεξεργαστών (chips). Όλες οι εμπλεκόμενες φίρμες ανακοίνωσαν ότι απώτερος στόχος τους είναι η επιτάχυνση της εφαρμογής της νέας τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Στις επιδείξεις στη CES πρωταγωνιστής είναι μία Ducati Multistrada 1260, όπως και μοντέλα των Audi και Ford, εξοπλισμένα με το ολοκληρωμένο «τσιπάκι» 9150 C-V2X της Qualcomm, επιδεικνύοντας και πρακτικά πώς η ConVeX εξασφαλίζει την 100% ασφαλή διέλευση οχημάτων και μοτοσικλετών σε διασταύρωση τεσσάρων κατευθύνσεων, δίχως σηματοδότες και σήμανση.