Οι οικογενειακές κουβεντούλες στην κουζίνα περιλαμβάνουν πλέον ένα νέο μέλος: το ψυγείο! Η Samsung παρουσίασε στη διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας το νέο της ψυγείο Family Hub με ενισχυμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο των πραγμάτων.

Το νέο ψυγείο διαθέτει μια κοινόχρηστη οθόνη που δίνει τη δυνατότητα εξατομικευμένης διάδρασης στα μέλη της οικογένειας, με τη βοήθεια της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης Bixby που έχει αναπτύξει η νοτιοκορεατική εταιρεία.

Οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται για τον καιρό και τα νέα της ημέρας από την Bixby, καθώς ετοιμάζουν το πρωινό τους. Οι πληροφορίες εμφανίζονται επίσης στην οθόνη του Family Hub, ώστε οι καταναλωτές να βλέπουν και να ακούν ταυτόχρονα.

Επίσης, μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης ομιλίας της Bixby, η φωνή του κάθε μέλους της οικογένειας αναγνωρίζεται, ώστε να λαμβάνει την ενημέρωση που τον αφορά, σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες. Επίσης μέσω φωνητικής επικοινωνίας με την Bixby, οι χρήστες μπορούν να ψάξουν αεροπορικό εισιτήριο μέσω της Expedia, να καλέσουν ένα όχημα Uber και να προθερμάνουν τον φούρνο, μιλώντας απλώς στο Family Hub.

Ακόμη, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν εκατοντάδες οικιακές συσκευές απευθείας από την οθόνη του ψυγείου και μέσω φωνητικής εντολής στην Bixby. Η οθόνη του ψυγείου δρα και ως ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων πάνω στον οποίο τα μέλη της οικογένειας μπορούν να «κολλήσουν» σημειώσεις και φωτογραφίες, ή και να γράψουν απευθείας πάνω της.

Το ψυγείο μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να εναρμονίζεται με τη διακόσμηση της κουζίνας. Ακόμη, το Family Hub δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να δημιουργήσουν καλύτερα και πιο υγιεινά γεύματα με το Meal Planner, μία εφαρμογή που προσαρμόζει τις συνταγές βάσει προτιμήσεων, αναγκών διατροφής και ειδών που βρίσκονται στο ψυγείο.

Το 2019, η Samsung σκοπεύει να επεκτείνει την πλατφόρμα του Family Hub και σε άλλα μοντέλα της.