Ένα διαφορετικό τρένο από τη Βόρεια Κορέα πέρασε απόψε τα σύνορα με την Κίνα, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, εντείνοντας τη φημολογία ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ενδέχεται να προσεγγίσει το Πεκίνο.

Το τρένο πέρασε τα σύνορα γύρω στις 22:15 (τοπική ώρα, 15:15 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται στο Πεκίνο αύριο το πρωί, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο μια καλά πληροφορημένη πηγή.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να βρίσκεται στο δρόμο του προς το Πεκίνο για μια σύνοδο κορυφής.

Ο Κιμ επισκέφθηκε τρεις φορές την Κίνα το 2018, για να συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινμπίνγκ, όμως κανένα από αυτά τα ταξίδια δεν είχε αναγγελθεί εκ των προτέρων. Οι πρώτες πληροφορίες για την πρώτην επίσκεψή του, τον περασμένο Μάρτιο –πριν συναντηθεί με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ– έγιναν γνωστές όταν το τρένο του θεάθηκε στο Πεκίνο.

Δεκάδες οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποκλείσει τους δρόμους γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της μεθοριακής πόλης Νταντόνγκ πριν περάσει από εκεί το τρένο. Στη συνέχεια, οι δρόμοι άνοιξαν και πάλι για την κυκλοφορία.

Σύμφωνα εξάλλου με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo, οι πελάτες ενός ξενοδοχείου στη Νταντόνγκ δεν επιτράπηκε σήμερα το απόγευμα να μπουν στα δωμάτια που βλέπουν στο ποτάμι (στα σύνορα Κίνας-Βόρειας Κορέας), προφανώς για να μην δουν το τρένο.

Η πηγή που μίλησε στο Yonhap διευκρίνισε πάντως ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι στην αμαξοστοιχία αυτή επιβαίνει κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος.