H Artcurial Motorcars, μέλος του γαλλικού οίκου δημοπρασιών Artcurial, παρουσίασε τον Δεκέμβριο τα «αστέρια» που θα πωλήσει στο πλαίσιο της παριζιάνικης έκθεσης συλλεκτικών αυτοκινήτων και αντικών Retromobile 2019. Ο ωραιότερος λαχνός, η επιτομή της αισθητικής και της μηχανικής, μια Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta, υπολογίζεται στα 20 και πλέον εκατομμύρια ευρώ και ακολουθεί μια Bugatti 57C Cabriolet.

Η εφημερίδα Le Figaro αφιερώνει ολόκληρο άρθρο για την Alfa Romeo του 1939 εξιστορώντας τη μυθική ζωή της προπολεμικής αυτής πριγκίπισσας και παρουσιάζοντας τον ιδιοκτήτη της, τον Ολλανδό Γιαν-Βίλεμ Μαρτένς. Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε σε μόλις πέντε αντίτυπα.

Η δημοπρασία προτείνει αυτοκίνητα όλων των ηλικιών (κατασκευής του 1926 έως του 1992) και σε όλες τις τιμές. Τα περισσότερα είναι ιταλικά, ορισμένα γαλλικά, αγγλικά, και το ένα ωραιότερο από το άλλο.

Η παρουσίαση έγινε μια Δευτέρα πρωί στο αεροδρόμιο του Ορλί και παρά τον συννεφιασμένο καιρό και τους ατελείωτους ελέγχους ασφαλείας για την πρόσβαση στον χώρο του εμπορευματικού σταθμού του αεροδρομίου, η επίσκεψη άξιζε τον κόπο. Σε ένα παλιό υπόστεγο του στρατού εκτίθενταν μερικά από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που θα δημοπρατηθούν από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου, από τον οίκο Articurial στο Paris Expo Porte de Versailles, το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της Ευρώπης στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η Retromobile 2019 είναι η 44η διοργάνωση της έκθεσης που είναι αφιερωμένη στα παλιά αυτοκίνητα και σε όλα τα θέματα που αφορούν τα συλλεκτικά αυτοκίνητα. Διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles, στο κέντρο του Παρισιού.

Η διοργάνωση αυτή που αναδεικνύει το Παρίσι σε πρωτεύουσα του συλλεκτικού αυτοκινήτου, απευθύνεται στους λάτρεις του αυτοκινήτου, στους θαυμαστές της αντίκας και σίγουρα σε όλους τους ενδιαφερόμενους: περισσότερα από 600 αυτοκίνητα εκτίθενται και 600 εκθέτες, 120 λέσχες και 60 καλλιτέχνες μετέχουν στη μεγαλύτερη βραχύβια «Γκαλερί τέχνης» παγκοσμίως αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου.