Συστάσεις για «αυτοσυγκράτηση» απηύθυνε στην Ελλάδα, ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε ένα νέο κρεσέντο επιθετικής ρητορικής απειλώντας ότι το τίμημα για οποιαδήποτε πρόκληση σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο θα είναι βαρύ.

Απαντώντας για ακόμα μία φορά με προκλητικό τρόπο στο μοτίβο απειλών, στη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Αποστολάκη, ο Χ. Ακάρ δήλωσε: «Όλοι θα πρέπει να μένουν μακριά από τις προκλήσεις στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα θα είναι βαρύ».

«Όλοι θα πρέπει να συγκρατηθούν. Αυτή την ειλικρινή συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας» πρόσθεσε ο κ. Ακάρ, διαμηνύοντας ότι όλοι θα πρέπει να «μαζέψουν τα μυαλά τους» και να μην προκαλούν. Σημειώνεται ότι  ο Χ. Ακαρ πριν την υπουργοποίηση του υπήρξε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας και απαντά για δεύτερη φορά στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, μετά την πρώτη του αντίδραση την Πέμπτη, που είχε διαμηνύσει απέναντι στις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο»