Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πίεσε σήμερα Παρασκευή τη Γερουσία να περάσει το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μαζί με ένα κονδύλι 5 δισεκ. δολαρίων για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Παράλληλα ο Τραμπ κάλεσε τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία να προωθήσει το μέτρο ενόψει της προθεσμίας που λήγει τα μεσάνυχτα.

«Ο Γερουσιαστής Μιτς ΜακΚόνελ θα πρέπει να παλέψει για το Τείχος και την Ασφάλεια στα Σύνορα τόσο σκληρά όσο έχει κάνει για οτιδήποτε. Θα χρειαστεί ψήφους από τους Δημοκρατικούς, αλλά όπως φαίνεται στη Βουλή, συμβαίνουν καλά πράγματα. Εάν δεν ψηφίσουν αρκετοί Δημοκρατικοί, θα είναι μια αναστολή λειτουργίας λόγω των Δημοκρατικών! Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ήταν υπέροχοι χθες!» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter μία ημέρα αφού η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τα κονδύλια για τα σύνορα.