«Από σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης είναι κοινός συκοφάντης και με δικαστική βούλα», απαντά η ΝΔ στον Κώστα Βαξεβάνη, μετά την απόφαση του υπ’ αριθμ. 5131/2018 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορά την αγωγή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι κατά του εκδότη της εφημερίδας «Docoumento».

Συγκεκριμένα, η  Πειραιώς υποστηρίζει ότι το δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει την αγωγή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και έκρινε ότι τα άρθρα του Κώστα Βαξεβάνη περί δήθεν χρήσης εκ μέρους της διπλού ΑΦΜ περί δήθεν ύποπτης διασύνδεσης της με άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens είναι συκοφαντικά.

Αναφερόμενες στην απόφαση, οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το δικαστήριο δέχθηκε επίσης ότι η Κα Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση υποβολής κοινής δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε ο κ. Βαξεβάνης, αλλά δεν θεωρήθηκαν συκοφαντικά τα όσα είχε δημοσιεύσει εξαιτίας της πολυπλοκότητας των θεμάτων της φορολογικής νομοθεσίας και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Επίσης, σημειώνουν, δέχεται ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε μέσω δανεισμού και χρήσης ιδίων κεφαλαίων, τα οποία άλλωστε η αρμόδια εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ερεύνησε εξονυχιστικά και έκρινε με το πόρισμα της ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στην εν λόγω αγοροπωλησία.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο πληρέστατος έλεγχος από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που έχει δικαιώσει απόλυτα την Κα Γκραμπόφσκι.

Καταλήγοντας τα στελέχη της ΝΔ αναφέρουν: «πραγματικά αδυνατεί κανείς να αντιληφθεί τους λόγους των πανηγυρισμών του κ. Βαξεβάνη, τη στιγμή που η Δικαιοσύνη τον έκρινε συκοφάντη και επιδικάσθηκε σε βάρος του χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη της Κας Γκραμπόφσκι, την οποία έχει ήδη εκχωρήσει στο «Χαμόγελο του Παιδιού».  ‘Αλλωστε, η μεγαλύτερη απόδειξη της καταδίκης του κ. Βαξεβάνη είναι η προαναγγελία της έφεσης της εν λόγω απόφασης».