Έντονη χιονόπτωση υπήρξε από το πρωί της Τρίτης (18/12) σε αρκετά σημεία της Κεντρικής Ελλάδας, και παρόλο, που η κυκλοφορία διεξάγεται στις περισσότερες περιοχές κανονικά, καλό είναι όσοι οδηγοί χρειάζεται να κινηθούν στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τροχονόμων.

Πιο συγκεκριμένα από τις 5 το πρωί ο χιονιάς «επισκέφθηκε» με έντονα φαινόμενα την ορεινή περιοχή του Τυμφρηστού και τα Βαρδούσια, ενώ πιο ανατολικά έντονη χιονόπτωση παρουσιάζεται στην Όθρυ.

Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι είναι στους 15 πόντους και χρειάζονται αλυσίδες από το 56ο χμ, της ΕΟ Λαμίας – Καρπενησίου και μέχρι τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης».

Χιονόπτωση έχει και στο Καρπενήσι και σε ολόκληρη την Ευρυτανία, με προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Αλυσίδες χρειάζονται και στο κομμάτι Καρπενησίου – Αγρινίου στη θέση «Μπαγασάκι» (6η έως 12η χθ) και πιο κάτω μεταξύ 35ου έως 39ου χμ.

Στη Φθιώτιδα επίσης όλα τα ορεινά διαμερίσματα ξύπνησαν ντυμένα στα λευκά. Έντονη χιονόπτωση υπάρχει στο «16» και συγκεκριμένα από το 13ο χμ και μέχρι το 22ο της ΕΟ Λαμίας – Δομοκού, χωρίς να έχει δοθεί σήμα για αλυσίδες, καθώς τα συνεργεία της Περιφέρειας φροντίζουν να διατηρούν τον δρόμο ανοικτό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα στην περιοχή, στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θράκης, θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. Οπότε λάβετε τα μέτρα σας.

Η φωτογραφία είναι από το lamiareport.gr

Διαβάστε επίσης:

https://www.tanea.gr/2018/12/18/greece/synexizetai-i-epelasi-tou-xionia-poies-perioxes-tha-xtypisei-i-kakokairia/