Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε την Κυριακή την ομόφωνη έγκριση από την αμερικανική Γερουσία ψηφίσματος με το οποίο χαρακτηρίζεται «υπεύθυνος» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει με την ανακοίνωσή του, την οποία αναμετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, κάθε «ανάμιξη» στις «υποθέσεις» της χώρας.

«Το βασίλειο καταδικάζει την πρόσφατη θέση της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία βασίζεται σε ψευδείς καταγγελίες και κατηγορίες, και διατρανώνει την απόλυτη απόρριψη κάθε επέμβασης στις υποθέσεις του», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Την Πέμπτη, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα — αψηφώντας τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ — ψήφισμα με το οποίο ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν χαρακτηρίζεται ο κύριος «υπεύθυνος για τη δολοφονία» του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της πατρίδας του στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.