Παρελθόν για τον Άρη αποτελεί ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο Έλληνας τεχνικός είχε συνάντηση τη Δευτέρα (17/12) με τον επικεφαλής της ΚΑΕ, Δημήτρη Γουλιέλμο, κατά την οποία τερματίστηκε η συνεργασία του με την ομάδα.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στην Αθήνα, συζήτησαν εκτενώς τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, μετά και την τελευταία ήττα των «κίτρινων» στην Basket League, στην Πάτρα, από τον Προμηθέα (15/12) και αποφασίστηκε, από κοινού, όπως τονίστηκε, το «διαζύγιο» του προπονητή με τον σύλλογο. Σχέση που, υπενθυμίζεται, άρχισε τον περασμένο Μάρτιο, όταν απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Οι διοικούντες τον Άρη εκφράζονται με θετικό τρόπο για τον Αγγέλου, αναφέροντας πως η κίνηση για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δρομολογήθηκε, τη δεδομένη στιγμή, προκειμένου να υπάρξει το απαιτούμενο σοκ στο τμήμα, μετά τα συνεχή αρνητικά αποτέλεσμά του.

Επικρατέστερος για να αναλάβει τους Θεσσαλονικείς είναι ο Γιάννης Καστρίτης, προπονητής που «τελείωσε» προ εβδομάδων από την Κύμη.

Ο Άρης έχει μόλις 2 νίκες, στις 9 πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, ενώ έπαψε νωρίς να υφίσταται σε ευρωπαϊκό μονοπάτι, καθώς αποκλείστηκε, αρχές Νοεμβρίου, από τη συνέχεια του FIBA Europe Cup, τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της FIBA.

Η χρονιά, δε, άρχισε ευρωπαϊκά με την αποτυχημένη προσπάθεια εξασφάλισης παρουσίας στους ομίλους του Champions League (σ.σ. αποκλείστηκε μετά το 2ο προκριματικό της διοργάνωσης).

Στο Κύπελλο έβαλε… φρένο, στην πορεία του, ο Προμηθέας Πάτρας (3/10).