Στο ΣΚΑΙ μετά την επίθεση βρέθηκε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία καταδίκασε επίσης την επίθεση.

«Ο,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί είναι καταδικαστέο. Αλλά η Δημοκρατία είναι τόσο ισχυρή και η άμυνα της απέναντι σε αυτούς που την επιβουλεύονται τόσο ισχυρότερη, που να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία, δεν απειλείται» σημείωσε η κα Παπακώστα.

«Εκφράζω σαφώς τον αποτροπιασμό μου γιατί τέτοιες ενέργειες τρομοκρατικού τύπου με τυφλή βία οι οποίες απευθύνονται στην κοινωνία με το βίαιο αυτό τρόπο δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία», τόνισε η κα Παπακώστα και πρόσθεσε ότι «το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θύματα, όμως εκείνοι οι οποίοι τοποθέτησαν το μηχανισμό προφανώς εκτός από τον ισχυρό συμβολισμό να θέλουν να πλήξουν τη Δημοκρατία ενδεχομένως να ήθελαν να πλήξουν και ανθρώπινες ζωές. Αυτό όπως και να το δει κανείς είναι ανατριχιαστικό και νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας σήμερα στην ελληνική κοινωνία, από όπου και αν προέρχεται όποιες απόψεις και αν εμφορείται που να μπορεί να στηρίξε και να δικαιολογήσει τέτοιες ενέργειες».

Πρέπει, τόνισε να ομονοήσουμε, πρέπει να πούμε «όχι» στην πόλωση που δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει το διάλογο.

«Όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους, κάθε σταθμός έχει τη δική του φωνή και στίγμα, να μην επιχειρείται φίμωση ή τρομοκράτηση, η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η τυφλή πόλωση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» επισήμανε η υφυπουργός.