Το γεγονός πως η ΑΕΚ τερμάτισε στον όμιλό της χωρίς βαθμό αφήνει στεναχώρια στους Κιτρινόμαυρους, όμως σύμφωνα με τον Μιχάλη Μπακάκη, οι εμπειρίες που αποκόμισε η Ένωση μπορούν να της δώσουν αρκετά πράγματα, για τα επόμενα χρόνια και τις συμμετοχές στην Ευρώπη που θα ακολουθήσουν.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Μπακάκη:

-Για την κριτική που δέχεται η ΑΕΚ για την πορεία της στο Champions League: «Όταν έχεις μπει με πολύ κόπο στους ομίλους και δεν έχεις πάρει πόντο, η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη. Μπορεί να χάσαμε από μεγάλες ομάδες, αλλά μας στενοχωρεί. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Η ομάδα χάρισε πέρσι πολλούς βαθμούς στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να κρατήσουμε τις εμπειρίες που πήραμε και τα επόμενα χρόνια να τα καταφέρουμε καλύτερα. Κρατάμε την πρόκριση επί της Σέλτικ».

-Για το τι έφταιξε για το μηδέν στο Champions League: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι έφταιξε κάτι συγκεκριμένο. Στο ματς με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ εκεί που πήγαμε για την ανατροπή χάσαμε και ήρθε η απογοήτευση. Ήταν ένα κομβικό σημείο. Παίξαμε με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Περιμέναμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν τα καταφέραμε και γι’ αυτό είμαστε απογοητευμένοι. Το ποδόσφαιρο έχει περισσότερες λύπες από χαρές».

-Για την ήττα από την Μπενφίκα: «Σίγουρα υπάρχει στενοχώρια, γιατί κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, σταθήκαμε πολύ καλά και ήρθε ένα γκολ στο τέλος. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε εκεί, έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είμαστε οι πρωταθλητές Ελλάδος ακόμη και πρέπει να μη σκύψουμε το κεφάλι».

-Για τα άσχημα αποτελέσματα του Νοεμβρίου: «Ο Νοέμβριος δεν ήταν καλός μήνας. Μόλις πέρασε πήραμε δύο θετικά αποτελέσματα. Δεν αρκεί να παίζουμε μόνο άμυνα, ο προπονητής έχει επιθετική φιλοσοφία και επειδή είμαστε η ΑΕΚ πρέπει να έχουμε πιο κυρίαρχο ρόλο».

-Για το ματς με την ΑΕΛ: «Όταν πας από το γήπεδο της Μπενφίκα σε αυτό της ΑΕΛ που δεν έχει καλό αγωνιστικό χώρο σημαίνει προς πρέπει να προσαρμοστείς. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί και με την ποιότητά μας να πάρουμε το παιχνίδι. Αν δεν βάλεις βέβαια δύναμη και πάθος δεν μπορείς να πάρεις τίποτα. Η ΑΕΛ παίζει πολύ δυνατά στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί για να πάρουμε τη νίκη».

-Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Όταν έχει μπει Δεκέμβρης και είσαι 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή υπάρχει πίεση. Όμως πρέπει να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε και είμαι σίγουρος πως όλοι θα δώσουμε το 100%. Πρέπει να έχουμε πίστη και να μπαίνουμε σε κάθε ματς για να κερδίζουμε ξέροντας ότι έχουμε δώσει τα πάντα για την ομάδα».