Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε αυτό που ήταν ήδη γνωστό : Ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μιλώντας για τους αυτοδιοικητικούς αγώνες που έρχονται, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω, ούτε τη Μακεδονία, ούτε τη Θεσσαλονίκη να ξαναπέσει στα χέρια των απόγονων του Παπαγεωργόπουλου και του Ψωμιάδη».

«Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με μια νέα γενιά στελεχών, με μια νέα γενιά στο τιμόνι της Πόλης. Θα συσπειρώσουμε δυνάμεις. Η Κατερίνα Νοτοπούλου εδώ στη Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο» σημείωσε, τονίζοντας πως «αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, η Θεσσαλονίκη δε θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω».

Νωρίτερα σήμερα η κα Νοτοπούλου σε συνέντευξη της στο «Κόκκινο» αναφερόμενη στο έργο της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη είπε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικά βήματα εξωστρέφειας, η πόλη έχει μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, έχουν τελειώσει δημόσια έργα, έχουν φτιαχτεί κοινωνικές δομές», ενώ σχολιάζοντας τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι «αδιαμφισβήτητα» η δημαρχία Μπουτάρη και ο ίδιος ως δήμαρχος «έβγαλαν την πόλη από πολύ δύσκολες, άσχημες, σκοτεινές εποχές, συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξωστρέφειά της … μετά και την βίαιη επίθεση στον Λευκό Πύργο, ο πρωθυπουργός του πρότεινε να ηγηθεί ενός προοδευτικού μετώπου στην πόλη και σε αυτή την προσπάθεια συστρατευτήκαμε όλοι. Για προσωπικούς του λόγους, ο δήμαρχος αποσύρεται από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης».