Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με στόχο να μεταβούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, ξεκινούν διαδηλωτές ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στον Λευκό Πύργο.

Αρχικός στόχος των συγκεντρωθέντων ήταν να κατευθυνθούν προς το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει μπλοκάρει τη δίοδο προς την Εγνατία, με στόχο να μην καταφέρουν οι αντιδρώντες να προσεγγίσουν το Παλαί Ντε Σπορ.

Η αντίδραση του πλήθους ήταν έντονη, με φωνές, συνθήματα και ύβρεις. Τελικά οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν πορεία επί της Λ. Νίκης, με κατεύθυνση προς δυτικά.

Νωρίτερα, υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Παλαί Ντε Σπορ. Έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φάρσα.

Διαδηλωτές, κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, καθώς και συνθήματα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ενώ εμβατήρια ακούγονται από μικροφωνική που έχει στηθεί στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στην οποία ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Πρόθεση των συγκεντρωθέντων είναι να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης, κάτι που δεν τους επιτρέψουν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο. Στο πλαίσιο αυτό, οι Αρχές προχωρούν σε προσαγωγές διαδηλωτών. Την ίδια ώρα, το κέντρο της πόλης θυμίζει «φρούριο», καθώς έχουν επιστρατευτεί περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί.