Ο 54χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης που έζησε επί 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του καταθέτει αυτήν την ώρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης.

Ο επιχειρηματίας χαιρέτισε τους κατηγορούμενους  με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία, όπως μεταδίδει το cretapost.gr,  ενώ στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί τι συνέβη την ημέρα της απαγωγής του, στις 30 Μαρτίου.

Η μεταφορά των 12 κατηγορουμένων έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Πρόκειται για τους: 44χρονο ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων, 45χρονο ιδιοκτήτη νυχτερινών μαγαζιών, 61χρονο μεσίτη και την 17χρονη κόρη του, 41χρονο ποινικό, 46χρονο που πρωτοστατούσε στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο, ένας 45χρονο και έναν 43χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 8 από τους 12 κατηγορουμένους βρίσκονται στην φυλακή καθώς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι από εισαγγελέα και ανακριτή μετά τις απολογίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη ωστόσο πήρε αναβολή για σήμερα εξαιτίας του ότι ένας από τους 12 κατηγορουμένους – ο 46χρονος που φέρεται να είχε σχεδιάσει την απαγωγή – δεν είχε δικηγόρο με αποτέλεσμα το δικαστήριο να του ορίσει έναν.

Ο δικηγόρος του 46χρονου είχε τρεις ημέρες για να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία ώστε σήμερα να είναι έτοιμος στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου.