Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν ενόψει των Χριστουγέννων σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, διοργανώνει η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η δράση οργανώνεται πρώτη φορά από τη Νομική Σχολή, ωστόσο στο παρελθόν και άλλες σχολές έχουν οργανώσει παρόμοιες δράσεις.

Το Α.Π.Θ. είναι κομμάτι της κοινωνίας - Είναι πράξη αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας

«Πέρα από το πραγματικό και πρακτικό μέρος, αυτή η δράση έχει έναν συμβολισμό. Το Α.Π.Θ. είναι κομμάτι της κοινωνίας και έχει τις ίδιες ευαισθησίες με τον κόσμο της πόλης» αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Άγγελος Στεργίου, επισημαίνοντας ότι η συλλογή τροφίμων «είναι πράξη αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας».

Η συγκέντρωση των τροφίμων ξεκίνησε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και αύριο Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (μπροστά από τα αμφιθέατρα), από τις 10.00 έως τις 14.00.

Χρειαζόμαστε κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και είδη καθαριότητας.«Χρειαζόμαστε κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως λάδι, ζυμαρικά, κονσέρβες, γάλα (μακράς διαρκείας) ή συμπυκνωμένο, ρύζι, παιδικές τροφές» τονίζει ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Είναι ικανοποιητική η ανταπόκριση μέχρι αυτή την ώρα; τον ρωτάμε. «Καμιά ανταπόκριση, αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, δεν είναι ποτέ αρκετή, όσα τρόφιμα και είδη να συγκεντρωθούν, πάλι λίγα θα είναι για να καλύψουμε τις ανάγκες ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση» απαντά ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Νομικής Σχολής.

Για τη δράση υπάρχει ανοικτή πρόσκληση εθελοντικής συμμετοχής φοιτητών, μαζί με τους αρμόδιους εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εκτός από τους φοιτητές όμως, στη δράση συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν.

«Τα συγκεντρωμένα είδη θα διανεμηθούν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η βοήθεια του οποίου είναι πολύτιμη, καθώς έχει αναπτύξει σχετικές δομές, ξέρει να οργανώνει και να διαχειρίζεται τέτοιες δράσεις». Η διανομή θα γίνει «βάσει του καταλόγου αδύναμων οικονομικά οικογενειών, που διαθέτει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» όπως τονίζει ο κ. Στεργίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από