Ο Γιούργκεν Κλοπ ποτέ δεν ανησύχησε για τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ότι δηλαδή δεν θα καταφέρει να επαναλάβει την ονειρική πρώτη χρονιά του στο «Άνφιλντ», αλλά παραδέχτηκε ότι τόσο ο παίκτης όσο και ο σύλλογος πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται το υψηλό επίπεδο προσδοκιών που υπάρχει.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός έχει σημειώσει συνολικά 44 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με τη Λίβερπουλ και το Σάββατο (8/12) με χατ-τρικ την οδήγησε στην επιβλητική νίκη με 4-0 επί της Μπόρνμουθ και αήττητη στην κορυφή της Premier League.

Ο τραυματισμός του στην ωμοπλάτη στον τελικό του Champions League τον Μάιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ένα απογοητευτικό Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αίγυπτο, άφησαν αρκετά ερωτηματικά για την αγωνιστική κατάσταση του Σαλάχ, αλλά ο Κλοπ είπε ότι ποτέ δεν πίστεψε πως ο 26χρονος έχασε την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.

«Ενδιαφέρομαι για το παρόν, αλλά ποτέ δεν το κρίνω, γιατί πιστεύω ότι απλά είναι ένα μικρό κομμάτι των όσων κάνουμε. Για το λόγο αυτό ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν ανησύχησα. Αν σημειώσεις δέκα γκολ στα πέντε πρώτα παιχνίδια, ο καθένας θα μπορεί να πει: θα ξανασυμβεί. Αν όμως σκοράρεις 39 (σε μια σεζόν), θα έλεγαν: Ναι, αλλά δεν είναι 41. Γι΄ αυτό πρέπει όλοι να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε και φυσικά και αυτός (σ.σ. Σαλάχ) όσο το δυνατόν καλύτερα. Ποτέ δεν είχε μια σεζόν όπως αυτή και θέλει να την επαναλάβει».

Με τα τρία τέρματα κατά της Μπόρνμουθ ο Σαλάχ έφτασε τα 10 και πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Premier League μαζί με τον Oμπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ. Αύριο Tρίτη (11/12) η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Νάπολι και χρειάζεται τη νίκη με 1-0 ή μια διαφορά δύο τερμάτων για να προκριθεί στους «16».

«Έχουμε την ευκαιρία να τα καταφέρουμε με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και θα έχουμε τη βοήθεια των φιλάθλων μας», τόνισε ο Κλοπ για τον καθοριστικής σημασίας αγώνα της Λίβερπουλ.