Η μοναδική ελληνική βράβευση στα Corporate Art Awards 2018 είναι γεγονός. Η Polyeco είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης και αξιοποίησης επικίνδυνων και μη αποβλήτων παγκοσμίως. Το PCAI κατάφερε να διακριθεί για το έργο στη διοργάνωση και να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλες διεθνείς εταιρείες όπως η Deutsche Bank, ISL – International Street Limitied, BMW, Pictet Bank κ.α.

Αναλυτικότερα, στα πλαίσια της εταιρικής της  κοινωνικής ευθύνης, ιδρύθηκε το Polyeco Contemporary Art Imitative (PCAI), ένα μη-κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω της σύγχρονης τέχνης.

Το βραβείο παρέλαβε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Polyeco, κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος μάλιστα περιέγραψε τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν από τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Εντυπωσιασμένος με την πρωτοτυπία του PCAI δήλωσε και ο ιδρυτής των Corporate Art Awards, τονίζοντας ότι «με εντυπωσίασε ιδιαίτερα η πρωτοτυπία και ο κοινωνικός αντίκτυπος της συλλογής σας. Αποτελεί ένα μοναδικό και καινοτόμο παράδειγμα για την υποστήριξη σύγχρονων καλλιτεχνών».

Τα Corporate Art Awards 2018 πραγματοποιήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες το διήμερο 28-29 Νοεμβρίου.

Η διήμερη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποβλέπει στην αναγνώριση και στην προώθηση των ιδρυμάτων, των εταιρειών και των ιδιωτών επενδυτών που συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη των Τεχνών και της Κοινωνίας.