Εισβολή στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας πραγματοποίησε ο «Ρουβίκωνας». Σε βίντεο που ανήρτησε η αναρχική ομάδα αποτυπώνεται η «παρέμβαση» καρέ – καρέ. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια και διαμαρτυρήθηκαν για τις πρακτικές της εταιρείας η οποία έχει απορροφηθεί από άλλη πολυεθνική εταιρία.

Σε κείμενό που αναρτήθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η αναρχική συλλογικότητα υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η υπόθεση της συγκεκριμένη εταιρίας «έχει πολλές πτυχές και προεκτάσεις, είναι ένα ακόμα παράδειγμα μέσα στα πολλά, της διαπλοκής συμμοριών επιχειρηματιών με κρατικούς φορείς, δικαστές, εισαγγελείς και πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής μαφίας».

Κατά τον Ρουβίκωνα η εταιρία «τα τελευταία τρία χρόνια εμφανίζει ετήσιους τζίρους πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη αυτά έχουν κόστος και είναι ανυπολόγιστο….

«Οι πρακτικές των ιχθυοκαλλιεργειών ευθύνονται για την ολική νέκρωση του πυθμένα από κάθε μορφή ζωής σε όλη την έκταση των μονάδων και σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων από αυτές. Χιλιάδες τόνοι ψαριών ασφυκτιούν σε κλωβούς πάχυνσης, τρέφονται τεχνητά με ιχθυάλευρα-συχνά ληγμένα, με αυξητικές ορμόνες και κολυμπούν μέσα σε μια λεπτή λάσπη από κόπρανα, υπολείμματα τροφών και αντιβιοτικά φάρμακα.

Για τους κλωβούς επιλέγονται ξενικά είδη ψαριών που παρουσιάζουν γενετική ανθεκτικότητα σε ασθένειες και παράσιτα, αλλά πεθαίνουν μαζικά λόγω της μεταφοράς τους σε ντόπια θαλάσσια περιβάλλοντα, ακατάλληλα για την επιβίωση τους. Το φορτίο επιβάρυνσης των θαλασσών και συνολικά του οικοσυστήματος, από τις μονάδες εκτροφής ψαριών και της βιομηχανικής αλιείας ευρύτερα, είναι μη μετρήσιμο και μη αναστρέψιμο. Κι αυτό ως γεγονός επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Όπως σε κάθε κτηνοτροφική μονάδα, έτσι και στα ιχθυοτροφεία, η ταχύτητα και το κέρδος παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Αυξάνεται ο αριθμός των εκτρεφομένων ψαριών ανά κλωβό, με λογικό επόμενο να πυκνώνουν οι ασθένειες άρα η ρίψη αντιβιοτικών και φορμόλης για την αντιμετώπιση τους, να είναι πρακτική ρουτίνας».