Θα καταφέρει να αναδειχθεί η Κέρκυρα ως η καλύτερη τοποθεσία της Ευρώπης για κινηματογραφικά γυρίσματα; Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν με την ψήφο τους το όμορφο νησί του Ιονίου έχουν μία ημέρα περιθώριο, καθώς αύριο Παρασκευή ολοκληρώνεται η σχετική ψηφοφορία που διοργανώνει το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN).

Η Κέρκυρα, όπου γυρίστηκε η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική σειρά των βρετανικών καναλιών ITV και PBS «The Durells», περιλαμβάνεται στους φιναλίστ του διαγωνισμού διεκδικώντας μια διάκριση. Ο 4ος κύκλος επεισοδίων της σειράς ολοκληρώθηκε μετά από 33 ημέρες γυρισμάτων στην Κέρκυρα τον περασμένο Οκτώβριο ενώ όλοι οι προηγούμενοι κύκλοι περιελάμβαναν γυρίσματα στην Κέρκυρα, συμπεριλαμβανομένης της παλιάς πόλης της, ενός από τα δεκαοχτώ προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία της Ελλάδας. Η υποψηφιότητά της Κέρκυρας προτάθηκε από την Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο πλαίσιο του διαγωνισμού ο οποίος πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη φορά.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία μπορούν να επισκεφθούν την πανευρωπαϊκή τετράγλωσση πλατφόρμα Cineuropa (www.cineuropa.org) και να ψηφίσουν συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα. Εκτός από την χαρά της συμμετοχής όσοι και όσες συμμετέχουν στην ψηφοφορία θα έχουν και την δυνατότητα να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα, στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο. Ο νικητής θα επιλεγεί με κλήρωση -ανάμεσα σε όσους συμμετέχουν στην ψηφοφορία- η οποία θα διενεργηθεί από το EUFCN και το Cineuropa.