O χειμώνας έφτασε για τα καλά και το κρύο είναι αισθητό από χθες σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά στα βόρεια της χώρας όπου καταγράφησε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Χθες το απόγευμα το θερμόμετρο έδειξε 14 βαθμούς πτώση μέσα σε 24 ώρες (από τους 16 στους 2 βαθμούς).

Σήμερα αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται και στα βόρεια ηπειρωτικά έως το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης έως το μεσημέρι. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες υπάρχει στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -3 έως 4, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 4 έως 11, στα νότια ηπειρωτικά από 5 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 18, και στην Κρήτη από 11 έως 18. Σημειώνεται ότι, με εξαίρεση τη βόρεια χώρα και την Κρήτη, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και από το πρωί στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στα ανατολικά παράκτια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως και το μεσημέρι, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς.