Μάγκας Ολυμπιακός με καρδιά λιονταριού στο Περιστέρι, με τους ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν τεράστια νίκη με ανατροπή (2-1) επί του Ατρόμητου. Η ομάδα του λιμανιού πέτυχε μια παλικαρίσια εκτός έδρας νίκη και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν κέρδισε μόνο τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός διέλυσε και την… εξυγίανση που προσπάθησε με όργια να βάλει «μπλόκο» στην ομάδα του Πειραιά, με τις διαιτητικές αποφάσεις του Ευαγγέλου.

Με τον διαιτητή να αρνείται πεισματικά να δώσει δύο πέναλτι στον Ολυμπιακό, να μη δίνει έμεσο φάουλ όταν ο Μέγιερι μπλόκαρε την μπάλα μετά από πάσα συμπαίκτη του στην φάση από την οποία προήλθε το γκολ των γηπεδούχων. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ν’ ανέχεται και το αντιαθλητικό παιχνίδι κάποιων παικτών του Ατρόμητου, όπως ο Γιαννούλης και ο Χατζηισαΐας που χτυπούσαν με αγκωνιές τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας.

Αυτός ο Ολυμπιακός όμως είναι φτιαγμένος από ατσάλι για να μην λυγίζει, ακόμα και όταν συναντά στον δρόμο του τέτοιες απαράδεκτες διαιτησίες, όπως αυτή του Ευαγγέλου στο Περιστέρι. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι φτιάχνουν μια ομάδα που θα είναι σε θέση να γονατίζει κάθε μορφής «μπλόκο» της εξυγίανσης. Και όχι μόνο αυτό. Ο Ολυμπιακός φτιάχνει ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και το έκανε και στον αγώνα με την ομάδα του Περιστερίου.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ματς με τον Ατρόμητο κι έχασε μια ντουζίνα ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και δεν είναι τυχαίο ότι στα πρώτα δέκα λεπτά είχαν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. Η ομάδα του λιμανιού έκανε τη μια φάση μετά την άλλη και ο Ατρόμητος αδυνατούσε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό των ερυθρόλευκων. Κι όμως ο Ατρόμητος κατάφερε να πετύχει γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, στην μια φάση που δημιούργησε στην εστία του Ολυμπιακού. Το γκολ του Κουλούρη στο 43′ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν μαχητής στο Περιστέρι.

Τεράστια ανατροπή και νίκη

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια και στο δεύτερο ημίχρονο και η επιμονή των πειραιωτών δικαιώθηκε με την μεγάλη νίκη. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη αλλαγή της ομάδας του με την είσοδο του Φορτούνη στο 46′ και τρία λεπτά αργότερα οι πειραιώτες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ατρόμητος. Ο Φορτούνης «σέρβιρε» και ο Καμαρά σκόραρε για το 1-1 και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο διεθνής Έλληνας μέσος έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Ήταν άλλωστε αυτός που έκανε και την σέντρα στο δεύτερο γκολ των πειραιωτών, με τον Βούκοβιτς να κάνει με κεφαλιά το 2-1 στο 93′.

Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει μια ομάδα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και μάχεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό ακριβώς έκανε και στο Περιστέρι πετυχαίνοντας μια τεράστια νίκη επί του Ατρόμητου. Με παίκτες π0υ έπαιξαν σπουδαία ποδόσφαιρο, με παίκτες που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή. Κόντρα στον διαιτητή Ευαγγέλου και τον βοηθό Αλεξέα, που εξόργισαν παίκτες και φιλάθλους του Ολυμπιακού με τις αποφάσεις τους. Στο 29’ ο Ποντένσε περνάει την μπάλα ανάμεσα από Χατζηισαΐα και Καρασαλίδη, οι δύο αμυντικοί του Ατρόμητου πετάνε κάτω τον Πορτογάλο εξτρέμ, αλλά ο Ευαγγέλου αποφάσισε ότι ήταν… άουτ! Σε μια φάση μπροστά του, και μπροστά στον βοηθό Αλεξέα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γιαννούλης χτυπάει μέσα στην περιοχή τον Ποντένσε ενώ το παιχνίδι παίζεται. Μια φάση μπροστά στον διαιτητή Ευαγγέλου και τον βοηθό Αλεξέα. Καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε.

Και στο 42′ έγινε η φάση που άφησε τους πάντες άφωνους. Ο Σάκιτς γύρισε την μπάλα στον Μέγερι και ο τελευταίος την μπλόκαρε. Αντί ο Ευαγγέλου να καταλογίσει έμεσο έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η μαγκιά όμως του Ολυμπιακού ήταν ότι νίκησε τον Ατρόμητο και διέλυσε την… εξυγίανση. Και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Με ωραίο ποδόσφαιρο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ατρόμητος (3-4-3): Μέγερι, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Σάκιτς, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Γιαννούλης (80’ Νάτσος), Μπρούνο (71’ Μανούσος), Κουλούρης, Ενσικουλού (61’ Ούμπιδες).

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Γκιγέρμε, Ναουέλ (73’ Φετφατζίδης), Νάτχο (46’ Φορτούνης), Ποντένσε (76’ Γκερέρο), Μάνος.