Η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν την Τετάρτη διαβουλεύσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, στις οποίες συζήτησαν την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε την Πέμπτη η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στην ΕΕ.

Επικεφαλής της ρωσική αντιπροσωπείας ήταν ο Διευθυντής της Τέταρτης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Αλεξάντρ Μπότσαν-Χάρτσνεκο. Την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσώπησε η επικεφαλής του Διευθυντηρίου Δυτικής Ευρώπης, Δυτικών Βαλκανίων και Τουρκίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής πολιτικής Αντζελίνα Εϊκχορστ και ο διευθυντής της Διεύθυνσης για ζητήματα διεύρυνσης της ΕΕ και υποθέσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης του υπουργείου Ευρωπαϊκών, Ενταξιακών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αυστρίας ( η οποία έως την 31η Δεκεμβρίου είναι προεδρεύουσα χώρα) Κλάους Βιόλφερ.

Η μόνιμη ρωσική αντιπροσωπεία διευκρίνισε ότι κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων «συζητήθηκε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα μια ευρεία γκάμα ζητημάτων που σχετίζονται με τα Βαλκάνια, όπως και η συνεργασία της Ρωσίας και της ΕΕ με τις χώρες της περιοχής». Τα δύο μέρη συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τον δεύτερο γύρο παρόμοιων διαβουλεύσεων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από