Διαμαρτυρία για τις κλοπές πο σημειώνονται μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Με ένα πανό κρεμασμένο στα κάγκελα της κεντρικής πύλης εισόδου του ΑΧΕΠΑ, στο οποίο αναγράφεται ότι το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται, οι εργαζόμενοι ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ίδιων αλλά και των ασθενών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, Χαράλαμπο Κοροξενο, από τις συνολικά πέντε εισόδους του νοσοκομείου μόνο μία φυλάσσεται και οι υπόλοιπες τέσσερις μένουν δίχως φύλαξη όλο το 24ωρο «με όποια συνέπεια υπάρχει».

«Όταν αφήνεις ανοιχτή την πόρτα στο σπίτι σου, σίγουρα θα σε κλέψουν, κάτι που συμβαίνει καθημερινά στο νοσοκομείο μας και στο προσωπικό και στους ασθενείς» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ και πρόσθεσε ότι «οι κλοπές γίνονται σε καθημερινή βάση. Χθες βράδυ δύο αυτοκίνητα νοσηλευτών βρέθηκαν παραβιασμένα, με σπασμένες τζαμαρίες, την προηγούμενη εβδομάδα (έγιναν) τρεις κλοπές».

Πρέπει, πρόσθεσε, «ν’ ανοίξει ο δρόμος για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φύλαξης. Αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις τα κρούσματα ληστειών και ενόπλων ληστειών θα αυξάνονται, παρά θα μειώνονται».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός, επισήμανε ότι πράγματι σημειώνονται κλοπές στο νοσοκομείο, κυρίως στο ασανσέρ, όπου πορτοφολάδες επωφελούμενοι από την πολυκοσμία κλέβουν πορτοφόλια κυρίως από ηλικιωμένα άτομα. Ανέφερε ακόμη ότι σε ημέρες εφημερίας δεν είναι δυνατόν να κλειδώνουν οι κλινικές και για αυτό γίνονται κλοπές από τους θαλάμους όπου νοσηλεύονται ασθενείς. Υπογραμμίζοντας ότι το θέμα των κλοπών είναι διαχρονικό, υποστήριξε ότι δεν είναι ένα θέμα που έχει σχέση με τη φύλαξη του νοσοκομείου (το οποίο όπως είπε φυλάσσεται) και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να λυθεί με την τοποθέτηση καμερών για λόγους προσωπικών δεδομένων των ασθενών.