Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν χθες στο “τελευταίο αντίο” στον 15χρονο Νίκο, το έναν από τους τρεις μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στο φριχτό τροχαίο έξω από την Κυπαρισσία.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του. Η γυναίκα που μέσα σε μια στιγμή έχασε το μοναχοπαίδι της. Υποβασταζόμενη από τον αδελφό της οδήγησε το μοναχογιό της στην τελευταία του κατοικία.

Στο πλευρό της φίλοι και γείτονες. Οι καθηγητές και οι συμμαθητές του Νίκου που τον αποχαιρέτισαν με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι. Και όλη η ομάδα όπου αγωνίζονταν οι τρεις άτυχοι έφηβοι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στην Αγία Τριάδα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομου.

Το δράμα που συγκλονίζει την Κυπαρισσία θα έχει ακόμα δύο πράξεις. Τις κηδείες του Χρήστου και του Ενρίκο που ήταν μαζί του στην μοιραία βόλτα…

Οσα όμως έρχονται στο φως, οι λεπτομέρειες της τραγωδίας, τόσο προκαλούν πόνο.

Για παράδειγμα, συγκλονίζουν τα λόγια του τέταρτου φίλου της παρέας που δεν πήγε μαζί τους.  «Τους είπα μην πάτε, θα πάρετε τζάμπα απουσίες. Σα να είχα ένα προαίσθημα ότι κάτι θα γίνει, δεν ξέρω».

Το προαίσθημα του Θανάση, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Αρνήθηκε τη βόλτα και γλίτωσε τη ζωή του. Λίγη ώρα αφού χαιρέτησε τους συμμαθητές του από το σχολείο, έμαθε τα κακά μαντάτα, ενώ το χθες απόγευμα αποχαιρέτησε για πάτα τον κολλητό του φίλο.

«Όλα πολύ καλά, αστέρια ήταν τα παιδιά. Μπορεί να ήταν ο γιος μου μπορεί να ήταν οποιοδήποτε παιδί», λέει πατέρας συμμαθητή των παιδιών.  Σύμφωνα, με τη φιλόλογο, Ιωάννα Παπαδοπούλου, τα παιδιά δεν έκαναν ποτέ κοπάνα: «Ούτε κοπανατζίδες ήταν ούτε τίποτα. Μια χαρά ήταν τα παιδιά. Οι συμμαθητές τους είναι χάλια, οδύρονται και κλαίνε μπροστά στις φωτογραφίες και τα λουλούδια».

Ακόμη, τραγικό είναι το γεγονός ότι η μητέρα του ενός μαθητή εργαζόμενη στην καθαριότητα στο νοσοκομείο, έψαχνε εναγωνίως να βρει το παιδί της και να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η προϊσταμένη Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείο όπου  μεταφέρθηκαν, συγκλονίζει: «Ο ένας δεν αναγνωριζόταν καθόλου. Πήρα το κινητό του, τον σταυρό του, τα δύο κομποσκοίνια, χτυπούσε το κινητό. Παίρνανε οι φίλοι του…»

Οι συμμαθητές

Οπως αποκαλύπτει το Star, συμμαθητές λένε πως έμαθαν ότι οι φίλοι τους σκοτώθηκαν.

«Την τέταρτη ώρα, Τρίτη τι ήτανε, ήρθε ο πατέρας μου μέσα να ρωτήσει τι έγινε, αν είμαστε καλά και μου είπε ότι έχουν πεθάνει τρία παιδιά, τράκαραν στην Τερψιθέα», περιγράφει συμμαθητής τους.

Οι 15χρονοι αποφάσισαν για πρώτη φορά να κάνουν σκασιαρχείο. Καβάλησαν τα ποδήλατα τους, πήγαν στο σπίτι του ενός, ο οποίος πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και ξεκίνησαν για την βόλτα τους.Μια βόλτα χωρίς επιστροφή….

Στο 65ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Μεθώνης  – Πύργου στο ύψος της Τερψιθέας. Το αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Πύργο, στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές, άγνωστο γιατί συγκρούεται πλαγιομετωπικά με διερχόμενο φορτηγάκι που οδηγεί ένας 48χρονος Ρουμάνος, κάτοικος της περιοχής. Το αυτοκίνητο των παιδιών συνθλίβεται σε τοίχο που υπάρχει δίπλα στο οδόστρωμα.

Κάτοικος της περιοχής περιγράφει τη σκηνή: «Με ταχύτητα μεγάλη αυτό που ερχόταν από Κυπαρισσία. Και το πέταξε στη στροφή και το έριξε μπροστά στο φορτηγάκι».