Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν ένας άντρας κρατώντας μαχαίρι επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό έξω από το αστυνομικό τμήμα στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας.

Συνάδελφοι του αστυνομικού «απάντησαν» με πυρά εναντίον του δράστη, ο οποίος τραυματίστηκε στο στήθος.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε έξω από στο αστυνομικό τμήμα της Rue du Marche au Charbon στις 5:30 (06:30 ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός βρίσκεται εκτός κινδύνου, ενώ φέρει τραύματα στο λαιμό.

Ταυτόχρονα, ο δράστης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ilse Van De Keere αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορίες τοπικού μέσου ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες, ο δράστης φέρεται να φώναξε «Αλλάχ ‘Ακμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα DH, πρόκειται για μια κατά τα φαινόμενα επίθεση ισλαμιστή, παρότι η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη από χθες, Δευτέρα, στο Βέλγιο, με τις μνήμες να είναι ακόμη νωπές από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Το πρωί της Τρίτης, ο Μακρόν αναμένεται να μεταβεί μαζί με τον βασιλιά Φίλιππο στο Μολενμπέκ, μια συνοικία στην περιοχή των Βρυξελλών η οποία έγινε στα μάτια του κόσμου ένα προπύργιο των τζιχαντιστών μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, καθώς ορισμένοι δράστες των επιθέσεων αυτών ήταν από τη συνοικία αυτή.