Τα διεμφυλικά άτομα υφίστανται ενέργειες ανείπωτης βίας παγκοσμίως, κατήγγειλαν ακτιβιστές με αφορμή την ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Διεμφυλικών (20 Νοεμβρίου), που έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για τα εγκλήματα τρανσφυλοφοβικού μίσους.

Οι ακτιβιστές έχουν καταγράψει τουλάχιστον 369 περιστατικά με τρανσέξουαλ πρόσωπα που σκοτώθηκαν μέσα στον τελευταίο χρόνο, αλλά είπαν ότι ο πραγματικός αριθμός τους πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Τα άτομα τρανς και (τα άτομα) με ποικιλομορφίες των σεξουαλικών χαρακτηριστικών είναι θύματα τρομακτικής βίας και μίσους–εκβιασμών, σεξουαλικών επιθέσεων, ξυλοδαρμών και δολοφονιών»» δήλωσε ο Λούκας Μπερέντο,  εκπρόσωπος του πρότζεκτ Trans Murder Monitoring, το οποίο συγκεντρώνει σχετικά στοιχεία.

Στοιχεία που αφορούν στα εγκλήματα εις βάρος διεμφυλικών ατόμων: 

  •  Σχεδόν 3.000 διεμφυλικά άτομα σκοτώθηκαν την τελευταία δεκαετία σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι συχνότερες αιτίες θανάτου ήταν πυροβολισμός, επίθεση με μαχαίρι και ξυλοδαρμός.
  •  Τους τελευταίους 12 μήνες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 369 διεμφυλικοί άνθρωποι.
  • Ο αριθμός των διεμφυλικών που φέρεται κάθε χρόνο ότι δολοφονούνται (με βάση τα στοιχεία του ΤΜΜ) έχει αυξηθεί σταθερά–από 148 που ήταν το 2008 σε 358 τον περασμένο χρόνο.
  •  Η Βραζιλία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα για έναν τρανσέξουαλ με τουλάχιστον 167 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί τον τελευταίο χρόνο. Στο Μεξικό σημειώθηκαν 71 φόνοι και στις ΗΠΑ 28.
  •  Σχεδόν τα δύο τρίτα των καταγεγραμμένων θυμάτων την τελευταία δεκαετία παρείχαν σεξουαλικές υπηρεσίες.
  • Στις ΗΠΑ περισσότεροι από τα 3/4 των τρανσέξουαλ που δολοφονήθηκαν το 2018 ήταν γυναίκες προερχόμενες από εθνοτικές μειονότητες και σχεδόν τα δύο τρία ηλικίας κάτω των 35
  •  Στη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία το 65% των καταγεγραμμένων δολοφονηθέντων τρανσέξουαλ την τελευταία δεκαετία ήταν μετανάστες.
  • Σχεδόν τα τρία τέταρτα καταγεγραμμένων θυμάτων στις ΗΠΑ το 2018 αρχικά αναγνωρίστηκαν με το προηγούμενο φύλο τους από την αστυνομία ή τον Τύπο, μια πρακτική που σύμφωνα με τους ακτιβιστές είναι ασεβής και μπορεί να επηρεάσει τις έρευνες.