Μπαράζ παραιτήσεων μετράει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, στο διάστημα της κυβέρνησής της από τον περασμένο Νοέμβριο. Στο σύνολο τους οι παραιτήσεις έφτασαν τις 18, δέκα εκ των οποίων συνδέονται με την πολιτική της σχετικά με το Brexit.

Ακολουθεί λίστα:

1) Μάικλ Φάλον: Παραιτήθηκε από υπουργός Άμυνας τον Νοέμβριο του 2017 όταν μια δημοσιογράφος τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.

2) Πρίτι Πατέλ: Η υπουργός αρμόδια για θέματα Διεθνούς Ανάπτυξης παραιτήθηκε και εκείνη τον Νοέμβριο του 2017 όταν έγινε γνωστό ότι κατά τις θερινές διακοπές της στο Ισραήλ είχε συναντήσεις εκτός ατζέντας με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και με άλλους ισραηλινούς αξιωματούχους.

3) Ντέμιαν Γκριν: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ένας από τους στενότερους συμμάχους της πρωθυπουργού υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από αίτημά της καθώς παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα σχετικά με τον εντοπισμό πορνογραφικού υλικού στον υπολογιστή του κοινοβουλευτικού του γραφείου πριν από περίπου δέκα χρόνια.

4) Τζαστίν Γκρίνινγκ: Η πρώην υπουργός Παιδείας και αρμόδια για τους τομείς της ισότητας και των γυναικών παραιτήθηκε τον Ιανουάριο όταν αρνήθηκε να αναλάβει αξίωμα στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.

5) Άμπερ Ραντ: Η υπουργός Εσωτερικών παραιτήθηκε τον Απρίλιο εξαιτίας των σκανδάλων σχετικά με τη μεταχείριση κάποιων κατοίκων με καταγωγή από την Καραϊβική, οι οποίοι είχαν λανθασμένα χαρακτηριστεί παράνομοι μετανάστες από τις υπηρεσίες της.

6) Γκρεγκ Χαντς: Ο υφυπουργός Διεθνούς Εμπορίου παραιτήθηκε τον Ιούνιο δηλώνοντας την αντίθεσή του στην απόφαση να κατασκευαστεί τρίτος διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο Χίθροου.

7) Φίλιπ Λι: Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης παραιτήθηκε τον Ιούνιο αντιδρώντας στη λανθασμένη κατά τη γνώμη του προσέγγιση του Brexit και καλώντας σε δημοψήφισμα επί της τελικής συμφωνίας.

8) Ντέιβιντ Ντέιβις: Ο υπουργός αρμόδιος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ παραιτήθηκε τον Ιούλιο θεωρώντας πως η πολιτική που προωθεί η Μέι υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα ανακτήσει όντως τις εξουσίες του μετά την αποχώρηση.

9) Στιβ Μπέικερ: Τον Ιούλιο παραιτήθηκε ο υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit επίσης για το λεγόμενο “Σχέδιο Τσέκερς” της πρωθυπουργού.

10) Μπόρις Τζόνσον: Τον Ιούλιο επίσης παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών για το “Σχέδιο Τσέκερς”.

11) Άντριου Γκρίφιθς: Ο υφυπουργός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων υπέβαλε την παραίτησή του τον Ιούλιο μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα Sunday Mirror για τα ερωτικά μηνύματα που έστελνε σε δύο νεαρές γυναίκες.

12) Γκάτο Μπεμπ: Τον Ιούλιο παραιτήθηκε ο υφυπουργός Άμυνας για θέματα εξοπλισμών προκειμένου να μπορέσει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Brexit.

13) Τρέισι Κράουτς: Στις αρχές του μήνα η υπουργός Αθλητισμού παραιτήθηκε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε την προταθείσα μεταρρύθμιση για τους κανονισμούς περί τζόγου. Στη συνέχεια η κυβέρνηση άλλαξε γνώμη.

14) Τζο Τζόνσον: Ο αδελφός του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη θέση του υφυπουργού Μεταφορών επικρίνοντας σφοδρότατα την πρωθυπουργό και την “ψευδαισθητική” διαπραγμάτευσή της για το Brexit. Ζήτησε την διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για να αποφευχθεί το χάος που όπως είπε θα προκληθεί με το σχέδιο της Μέι. Σε αντίθεση με τον αδελφό του ο Τζο έκανε εκστρατεία για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ κατά το δημοψήφισμα του 2016.

15) Σέλις Βάρα: Το πρωί παραιτήθηκε ο υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που συνομολογήθηκε από την κυβέρνησή του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

16) Ντόμινικ Ράαμπ: Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit παραιτήθηκε πριν από λίγες ώρες διαμαρτυρόμενος κατά της συμφωνίας της πρωθυπουργού για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ράαμπ δήλωσε ότι το σχέδιο της Μέι απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

17) Έσθερ ΜακΒέι: Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε πριν από λίγο την παραίτησή της από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι λόγω της διαφωνίας της με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit.

18) Σουέλα Μπρέιβερμαν: Η υφυπουργός για το Brexit παραιτήθηκε επίσης πριν από λίγη ώρα καθώς δήλωσε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες το υπουργικό συμβούλιο.