«Είναι μια καλή είδηση» η συμφωνία για το Brexit της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με την ΕΕ δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, προσθέτοντας ότι το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit συνιστά μια καλή εξέλιξη και για τη γαλλική οικονομία και για την ευρύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

«Είναι μια καλή είδηση για την γαλλική οικονομία, είναι μια καλή είδηση για όλες τις γαλλικές επιχειρήσεις. Έχουμε κάθε συμφέρον το Brexit να γίνει ομαλά», τόνισε.

Ο Λεμέρ πρόσθεσε ότι θα είναι ωστόσο «επιφυλακτικός» όσον αφορά τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για το Brexit, ώστε οποιαδήποτε συμφωνία οριστικοποιηθεί να σέβεται διάφορους κανόνες για ζητήματα, όπως η φορολογική ρύθμιση.

Την ίδια ώρα αναφερόμενος στην Ιταλία, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να συμπεριφερθεί υπεύθυνα όσον αφορά τον προϋπολογισμό της και την οικονομική της κατάσταση.

«Ελπίζω ότι η ιταλική κυβέρνηση θα δείξει σημάδια υπευθυνότητας», υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε στο France 2, επαναλαμβάνοντας ότι η ευρωζώνη δεν είναι σήμερα σε θέση να χειριστεί άλλη μια μεγάλη κρίση.