Νέες απειλές εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειο και τις γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Μιλώντας στην επιτροπή για την εξωτερική πολιτική του τουρκικού κοινοβουλίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε για τις έρευνες που γίνονται γύρω από την Κύπρο. «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα μας στις θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται γύρω από την Κύπρο. Και δεν θέλουμε κανένας να μπει σε περιπέτειες στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πάντως, τη θέση του ότι αποθαρρύνει «κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή» επανέλαβε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέναντι στις νέες απειλές του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει της έναρξης γεωτρήσεων από την ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal για τις νέες απειλές του Τούρκου προέδρου εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει για το συγκεκριμένο θέμα.