Λάδι στη φωτιά συνεχίζει να ρίχνει η Αλβανία αυτή τη φορά με τον υπουργό επί των εξωτερικών της ο οποίος όχι μόνο έφτασε στο σημείο να προειδοποιήσει την Αθήνα ότι ετοιμάζεται να ανακοινώσει λίστα με δεκάδες ονόματα ανεπιθύμητων Ελλήνων αλλά επιτέθηκε και κατά των ίδιων των Ελλήνων... για την στάση που επέδειξαν απέναντι σε όσα συνέβησαν κατά την κηδεία του δολοφονηθέντος Κωνστνατίνου Κατσίφα.

Ο Ντιτμιρ Μπουσάτι, εννούσε προφανώς επιπλήτοντας την Ελληνική κοινή γνώμη, ότι οι κάτοικοι της γειτονικής του χώρας, από την οποία εξαρτάται μεγάλο μέρος της αλβανικής οικονομίας, θα έπρεπε να αντιδράσει βλέποντας - κατά την άποψή του - αυτούς που παρίστανται στην κηδεία του κατσίφα, να απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης των Τιράνων...!

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ συνέχισε δηλώνοντας την απογοήτευση του για την «επίσημη σιωπή» της Αθήνας αλλά και για την κοινή γνώμη της Ελλάδας, για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αλβανικές Αρχές, περιμένουν μια απάντηση από την ελληνική πλευρά και την αποστασιοποίηση της από τις «εξτρεμιστικές ενέργειες» της ελληνικής μειονότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως είναι γνωστό μετά την κηδεία του Κ. Κατσίφα στους Βουλιαράτες, η γειτονική χώρα ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Έλληνες πολίτες. Πρόκειται για 52 ομογενείς που παρέστησαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατά την αλβανική κυβέρνηση προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας. Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία».

Από το πογκρόμ της Αλβανικής κυβέρνηση δεν... γλύτωσε ούτε η Κύπρια Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους η οποία επίσης κηρύχθηκε ανεπιθύμητη στην Αλβανία.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από