Ο καταζητούμενος πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι βρίσκεται στην Ουγγαρία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. Σημειώνεται ότι η αστυνομία της ΠΓΔΜ τον αναζητά καθώς έχει εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης για να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε.

Ο Γκρούεφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης, για μια υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Το δικαστήριο των Σκοπίων απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα του Γκρούεφσκι για την αναστολή της έκτισης της ποινής που του επιβλήθηκε και έτσι ο πολιτικός είχε υποχρέωση να παρουσιαστεί στις φυλακές των Σκοπίων, για να αρχίσει να εκτίει την ποινή του.

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν παρουσιάστηκε στις φυλακές, ενώ οι προσπάθειες των δικαστικών και των αστυνομικών αρχών να τον εντοπίσουν στην διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να του επιδώσουν την απόφαση να παρουσιαστεί στις φυλακές, απέβησαν άκαρπες, καθώς δεν βρισκόταν στη χώρα, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων.