Ο δικηγορικός κόσμος καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας σε βάρος του Εισαγγελικού Λειτουργού,  Ισίδωρου Ντογιάκου, δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού  έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον Βύρωνα.

«Παρόμοιες ενέργειες, που επιχειρούν να εκφοβίσουν τους λειτουργούς της Θέμιδος, βρίσκουν απέναντί τους το σύνολο του νομικού κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Δ. Βερβεσός και συνέχισε:

«Οι φορείς της Δικαιοσύνης -δικαστές και δικηγόροι- δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες άνανδρες επιθέσεις, που μόνο στόχο έχουν να αποδομήσουν το κύρος της Δικαιοσύνης και να επηρεάσουν την απονομή της.

Όποια κι αν είναι τα σχέδια και οι επιδιώξεις όσων εξυφαίνουν και υλοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να αποτελέσουν τροχοπέδη στην απονομή της Δικαιοσύνης από τους συλλειτουργούς της.

Με δεδομένο ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος δικαστών και δικηγόρων, οι αστυνομικές αρχές οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους και αφ’ ενός να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση για να αποδοθούν οι κατά νόμο ευθύνες, αφ’ ετέρου δε να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να προληφθούν αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον.

Η απονομή της Δικαιοσύνης με όρους ασφάλειας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια ευνομούμενη Πολιτεία».