Στις μάχες των αιωνίων του τριημέρου ο Παναθηναϊκός προηγείται 1-0. Νίκησε στο μπάσκετ, αλλά αυτό δεν αποτελεί και είδηση. Ο αντίπαλος ως συνήθως χάρηκε ένα ημίχρονο και μετά έγινε το αυτονόητο.

Οι ρεπόρτερ του μπάσκετ μπορούν να κάνουν τις αναλύσεις τους. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε περισσότερο στην ποιότητα του Καλάθη, το πάθος του Θανάση ή την οξυδέρκεια του Λεκαβίτσιους. Το θέμα είναι να γίνει το 2-0 την Κυριακή στο Φάληρο. Εκεί είναι το δύσκολο, αλλά όχι φυσικά κι ακατόρθωτο. Τα παιδιά του Γιώργου Δώνη γνωρίζουν ότι η αποστολή τους απέναντι σε μία πιο ποιοτική -τουλάχιστον μεσοεπιθετικά- και πιο ακριβή ομάδα μόνο εύκολη δεν είναι. Αλλά είναι όλοι στον Παναθηναϊκό προετοιμασμένοι για να φύγουν με το διπλό. Όχι απλώς αήττητοι.

Αυτό, άλλωστε, πάντα είναι το ζητούμενο. Να κυνηγάς το καλύτερο. Το «τριφύλλι» σαφώς και δεν είναι το φαβορί.

Ο Ολυμπιακός έχει καλή ψυχολογία έπειτα από τη νίκη επί του Άρη και την εύκολη επικράτηση με τη Ντουντελάνζ, η οποία τον κρατάει στο κόλπο της πρόκρισης. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Δώνη. Αρκετοί δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία από ντέρμπι αιωνίων και μάλιστα μπροστά σε 30.000 και πλέον αντίπαλους οπαδούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ