Ισχυρό τεστ για τη δύναμη πυρός και την ετοιμότητα του Πυροβολικού στη Θράκη πραγματοποίησε ο Στρατός Ξηράς από 6 έως 9 Νοεμβρίου βολές ακριβείας καμπύλης τροχιάς από πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων RM-70 και όχι μόνο.

Οι βολές, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ δίνοντας μάλιστα και εντυπωσιακές φωτογραφίες, έγιναν στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Μονάδων Πυροβολικού του Δ’ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», των ΧΙΙ και XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ»), της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»). Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι στην εκπαίδευση δεν συμμετείχε μόνο το πυροβολικό αλλά οι βολές συνδυάστηκαν με την ταυτόχρονη υποστήριξη τμημάτων ελιγμού  (Πεζικό, Τεθωρακισμένα) που ενεργούν στην ΠΕ/Δ΄ΣΣ, προσομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες.  Εντολή των επιτελών του ΓΕΣ είναι αυτή η πρακτική να ακολουθείται σε όλες τις εκπαιδεύσεις και τις ασκήσεις προκειμένου να ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας και το στρατιωτικό προσωπικό να προετοιμάζεται και να δοκιμάζεται σε καταστάσεις που είναι πολύ κοντά σ’ αυτές που θα αντιμετώπιζε σε μία πραγματική μάχη.

Ακριβώς γι΄αυτόν τον λόγο και στις συγκεκριμένες βολές έδωσαν το «παρών» πεζικό και τεθωρακισμένα, όπως δηλαδή θα γινόταν και σε ένα ρεαλιστικό πολεμικό συμβάν.

Το προσωπικό που συμμετείχε στην εκπαίδευση εκτέλεσε με ακρίβεια ημερήσιες και νυχτερινές βολές με Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων RM-70, Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Μ109Α3GEA2, PzH2000GR και Μ106 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) 4,2’’.

Σημειώνεται ατά τη διάρκεια του τετραημέρου αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης.