Με το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο να βρίσκεται προ των πυλών, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση της υγείας του Ισραηλινού διεθνούς άσου της ομάδας, Μπίμπαρς Νάτχο. Ο Ισραηλινός έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ευρωπαϊκό ματς των Ερυθρόλευκων κόντρα στη Ντουντελάνζ το βράδυ της Πέμπτης, έχοντας δεχθεί ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα (πάτημα στο πόδι). Αρχικά έδειξε πως μπορεί να συνεχίσει, ωστόσο εν τέλει αντικαταστάθηκε (στο 62′) από τον Γιάγια Τουρέ.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος κόουτς τόνισε: «Θα πρέπει να περιμένουμε 48 ώρες. Φυσικά και ανησυχώ για τον Νάτχο και τον Ναουέλ και για τον Γκερερο. Κανένας προπονητής δεν θέλει τραυματίες τους παίκτες του. Θα πρέπει να περιμένουμε ενώ ο Γκερέρο δεν είναι διαθέσιμος οπότε θα πρέπει να δούμε άλλη λύση».

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αιμάτωμα, ωστόσο ο έμπειρος χαφ κούτσαινε και έδειχνε να πονάει αρκετά την στιγμή που αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, κάτι που καθιστά αβέβαιη την συμμετοχή του στο προσεχές ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Για αιμάτωμα επίσης γινόταν λόγος και για τον Ναουέλ, που είναι και αυτός αμφίβολος.