Μια νέα εφαρμογή για κινητά που στοχεύει στην αντιμετώπιση του bullying παρουσίασε το ΚΜΟΠ- Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας. Πρόκειται για την εφαρμογή Live Without Bullying η οποία δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να επικοινωνήσει άμεσα, δωρεάν και ανώνυμα με εξειδικευμένους ψυχολόγους ώστε να βρει λύση στο θέμα που τον απασχολεί.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play Store, απευθύνεται σε παιδιά 13 – 18 ετών, γονείς και εκπαιδευτικούς ενώ οι σύμβουλοι που απαντούν στο chat είναι επαγγελματίες ψυχολόγοι – εθελοντές του προγράμματος Live Without Bullying.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι αλλά και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται ενημέρωση και συνεχή στήριξη, τόσο αναφορικά με την ψυχική τους ενίσχυση και ανθεκτικότητα όσο και την ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου. Πιστεύουμε ότι η νέα εφαρμογή του Live Without Bullying για κινητά τηλέφωνα θα αποτελέσει ένα ισχυρό βοήθημα για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στη χώρα μας», ανέφερε στην παρουσίαση της εφαρμογής η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος του ΚΜΟΠ και Υπεύθυνη του προγράμματος.