Η δράση της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα στην Ελλάδα, εκτός από τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, απασχολεί και διεθνή ΜΜΕ. Έτσι αυτή τη φορά, ο Economist σε άρθρο του με τίτλο «Πώς μια ομάδα ταραξιών στην Αθήνα παραμένει ατιμώρητη», η δράση του Ρουβίκωνα στην Ελλάδα μπαίνει στο μικροσκόπιο, ενώ παραλλήλα εκφράζονται ανησυχίες, που προκύπτουν από αυτή.

Σύγκεκριμένα στο εν λόγω άρθρο του ο Economist, σημειώνει ότι ο Ρουβικώνας, χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένες τακτικές για να κάνει την παρουσία της αισθητή, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε Πρεσβείες, κυβερνητικά κτίρια αλλά και γραφεία πολυεθνικών.

Αναφέρει επίσης ότι τα μέλη του, δεν συλλαμβάνονται με τους εισαγγελείς να θεωρούν τις ενέργειές τους «πολύ ασήμαντες» για να δικαιολογήσουν την πλήρη έρευνα.

Ωστόσο, ο Economist σημειώνει ότι τα θύματα των επιθέσεων θα διαφωνούσαν με την παραπάνω άποψη.

«Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανέχεται τις δραστηριότητες του Ρουβικώνα, ελπίζοντας να καθησυχάσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι παρά τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που προβλέπουν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, το κόμμα εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο ριζοσπαστικό κίνημα». σημειώνει το άρθρο.

Το άρθρο καταλήγοντας επισημαίνει, ότι οι ειδικοί της αντιτρομοκρατίας ανησυχούν ότι η ομάδα γίνεται μια σχολή κατάρτισης εξτρεμιστών, ενώ αναφέρει ότι πολλά μέλη του ενδεχομένως να σχετίζονται με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, των οποίων οι «ηγέτες» βρίσκονται υπό κράτηση.

Διαβάστε επίσης:

Μαυροειδάκος για Ρουβίκωνα: Tο πρόβλημα ξεκινά από ψηλά

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από