Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε μπαρ της νότιας Καλιφόρνιας, όταν άγνωστος εισέβαλε κατά τη διάρκεια φοιτητικής γιορτής και άνοιξε πυρ.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του σερίφη της κομητείας Βεντούρα, Τζεφ Ντιν, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του μπαρ και ένας βοηθός σερίφη ο οποίος έφθασε επί τόπου.

Ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε επίσης, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν τον υπολογίζει ανάμεσα στα θύματα. Άγνωστος αριθμός ανθρώπων τραυματίσθηκε επίσης στη διάρκεια της επίθεσης που σημειώθηκε στο Borderline Bar and Grill στο Θάουζαντ Όουκς, ένα προάστιο του Λος Άντζελες.

«Εκεί μέσα επικρατεί φρίκη», είπε ο Ντιν. «Αίματα παντού και ο ύποπτος είναι κι αυτός νεκρός».

Ο νεκρός αστυνομικός είναι ο 29χρονος Ρον Χίλους, είπε ο Ντιν στους δημοσιογράφους. Ήταν ο πρώτος που έφθασε στο μπαρ μαζί μ’ έναν αστυνομικό της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων και μπήκε μέσα σ’ αυτό λίγο πριν από τις 11:30 μ.μ. (09:30 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ο άνδρας πλησίασε την είσοδο του μπαρ, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον ταμία και τον φρουρό. Στη συνέχεια εισέβαλε στο εσωτερικό του και άρχισε να εκτοξεύει χειροβομβίδες καπνού, συνεχίζοντας παράλληλα να πυροβολεί αδιακρίτως στο πλήθος.

Συνολικά έριξε 30 σφαίρες με ημιαυτόματο όπλο, τραυματίζοντας μάλιστα θανάσιμα τον αστυνομικό Ron Helus ο οποίος ήταν ο πρώτος που επιχείρησε να μπει στο μπαρ. Στη συνέχεια συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών η οποία εισέβαλε στον χώρο και εξουδετέρωσε τον δράστη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και Ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων, απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το μπαρ, ενώ στο σημείο βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα χαρακτηριστικά του δράστη παραπέμπουν σε άνδρα από τη Μέση Ανατολή, ηλικίας 20 περίπου ετών. Οι περιγραφές αναφέρουν ότι φορούσε μαύρα ρούχα και είχε μούσι, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα της πράξης του. «Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ή όχι σύνδεση με τρομοκρατία. Τίποτε δεν με οδηγεί, εμένα ή το FBI, να σκεφτώ ότι υπάρχει σχέση με τρομοκρατία, όμως θα εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε ο Ντιν.

Το επεισόδιο συνέβη λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ένας άνδρας οπλισμένος με αυτόματο τουφέκι πυροβόλησε και σκότωσε 11 ανθρώπους στη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών του εβραϊκού Σαββάτου σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ.

Διαβάστε επίσης:

Καλιφόρνια: Ενοπλος «γάζωσε» θαμώνες σε μπαρ (video)