Η ΑΕΚ στάθηκε αξιοπρεπώς μέσα στο Μόναχο απέναντι στην ισχυρή Μπάγερν και ο Μιχάλης Μπακάκης με δηλώσεις του μετά το ματς, τόνισε πως οι κιτρινόμαυροι δεν φοβήθηκαν τους Βαυαρούς. Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για νίκη επί του Άγιαξ.

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής μπακ της ΑΕΚ μετά την ήττα με 2-0 στο Μόναχο: «Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Δουλέψαμε πάνω στο προηγούμενο ματς της Αθήνας και σταθήκαμε πολύ καλά σήμερα. Πήραν ένα πέναλτι που δεν ξέρω κατά πόσο δίνεται. Το πλάνο μας λειτούργησε πολύ καλά, ήμασταν αξιοπρεπέστατοι και δεν φοβηθήκαμε την Μπάγερν.

Δεχθήκαμε ένα δεύτερο γκολ από στημένη φάση, αλλά αυτά είναι μαθήματα που παίρνουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα μας χρησιμεύσουν την επόμενη φορά που θα παίξουμε».

Στη συνέχεια ο Μπακάκης τόνισε: «Με την εικόνα μας σήμερα πήραμε πολλή αυτοπεποίθηση. Θα τα δώσουμε όλα με τον Άγιαξ για να πάρουμε τη νίκη και μετά με την Μπενφίκα να παίξουμε το τελευταίο μας χαρτί για την τρίτη θέση».

Για το αν ωφέλησε η συζήτηση που είχαν μεταξύ τους οι παίκτες μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:«Αυτή η κουβέντα έγινε για να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις, επειδή δεν ήταν μόνο η εικόνα της ομάδας στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ήταν κι άλλα. Σήμερα η ομάδα είχε πάθος και θέληση. Δεν γίνεται μετά από ένα κακό αποτέλεσμα να έρχεται η καταστροφή. Από ‘δω και πέρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και πρέπει να κερδίσουμε».

Από την πλευρά του ο Ερικ Μοράν: «Νομίζω στο πρώτο μέρος σταθήκαμε πολύ καλά, με το πέναλτι απέκτησαν αυτοπεποίθηση, είναι καλοί παίκτες και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα.

Για την τακτική της ΑΕΚ: «Ο προπονητής είναι αυτός που επιλέγει τη διάταξη σύμφωνα με τον αντίπαλο και σήμερα τα πήγαμε αρκετά καλά».

Για τη συνέχεια του ομίλου και τις ελπίδες για την 3η θέση: «Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες εμείς συνεχίζουμε. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη. Αν έρθει το αποτέλεσμα είμαστε χαρούμενοι, αν όχι συνεχίζουμε».