Σε εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες. Πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να τον αποχαιρετήσει φωνάζοντας «αθάνατος» και «ήρωας», ενώ ιδιαίτερα αυξημένα ήταν και τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Το παρόν στο χωριό έδωσαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, κρατώντας ελληνικές σημαίες, ενώ τόσο έψαλαν τον εθνικό ύμνο τόσο στην πλατεία του χωριού, όσο και κατά την ταφή του νεκρού.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν επίσης συνθήματα για τη Μακεδονία με ελληνικές σημαίες που έγραφαν: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Η σορός του 35χρονου μετφέρθηκε κάτω από μία τεράστια ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, με πομπή η οποία πέρασε μέσα από το χωριό, πριν τη νεκρώσιμη ακολουθία η οποία εψάλη σε κλίμα οδυνης.

Στη νεκρώσιμη πομπή ακούστηκαν μοιρολόγια και τραγούδια της Βορείου Ηπείρου, ενώ στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν και το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Να σημειωθεί ότι τα έξοδα της κηδείας κάλυψε ο δήμος Δρόπολης.

Στο νεκροταφείο υπήρχαν ελληνικές σημαίες καθώς η οικογένειά του πιστεύει ότι είναι ήρωας κι ότι πέθανε για την Ελλάδα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας διεξήχθη από νωρίς το πρωί.

Χιλιάδες Έλληνες πέρασαν τα σύνορα για να φτάσουν στο χωριό και να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.

Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσαν την αντίδραση των Ελλήνων καθώς οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς απαγόρευαν την είσοδο στη χώρα ατόμων με διάφορες προφάσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες δεν επετράπη ή είσοδος ατόμων με ελληνικές σημαίες και μπλούζες που έγραφαν «Βόρεια Ήπειρος», ενώ οι αρχές της Αλβανίας εμπόδισαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με την ελληνική σημαία να περάσει στη χώρα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του in.gr, οι αλβανικές Αρχές αρνούνταν να αφήσουν Έλληνες να περάσουν τα σύνορα χρησιμοποιόντας διάφορες προφάσεις.

Τα πρακτορεία έδιναν από νωρίς φωτογραφίες από το νεκροταφείο του χωριού του Κ. Κατσίφα και του τάφου του ο οποίος είναι ήδη σκεπασμένος με την ελληνική σημαία.

Νωρίτερα τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη απηύθυναν έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

https://www.facebook.com/www.in.gr/videos/2122446174738978/