Αποστολή Λευτέρης Σουχάιμπ

Τεταμένο είναι το κλίμα στους Βουλιαράτες, μία ώρα περίπου πριν από την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τα πυρά αλβανών αστυνομικών.

Περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν περάσει, μέχρις στιγμής, τα σύνορα προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.000 άτομα αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον 35χρονο.

Εως τώρα οι αλβανικές αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς με την κατηγορία της υποκίνησης εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους, ενώ δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε 10 ακόμη Ελληνες οι οποίοι φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι των αλβανικών συνοριακών αρχών στους Ελληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι αρχές σαρώνουν τσάντες και προσωπικά αντικείμενα των αφιχθέντων. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται επίσης και τα οχήματα όσων φτάνουν στο συνοριακό πέρασμα.

Μαρτυρία πολίτη στα nea.gr εξηγήσει ότι με διάφορες προφάσεις οι αλβανικές αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο. Μάλιστα του ζήτησαν να υπογράψει ένα χαρτί το οποίο ήταν γραμμένο στα αλβανικά και όταν ο ίδιος αρνήθηκε δεν τον άφησαν να περάσει.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα πραγματοποιηθεί α στη 13:00 τοπική ώρα.

Ηδη τα πρακτορεία δίνουν φωτογραφίες από το νεκροταφείο του χωριού του Κ. Κατσίφα και του τάφου του ο οποίος είναι ήδη σκεπασμένος με την ελληνική σημαία.

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Κατσίφα : Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι στα σύνορα (φωτο)

Κωνσταντίνος Κατσίφας : Σπαραγμός στο χωριό του – Σήμερα η κηδεία, φόβοι για επεισόδια

Κωνσταντίνος Κατσίφας : Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα ελληνοαλβανικά σύνορα