Στο 16ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων ετοιμάζεται να συμμετάσχει, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, η Εθνική Αστέγων της χώρας μας. Όπως συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια, η αποστολή θα είναι διπλή καθώς η Ελλάδα θα συμμετάσχει τόσο στο ανδρικό-μεικτό όσο και στο γυναικείο τουρνουά.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό, θα διαρκέσει από τις 13 ως τις 18 Νοεμβρίου και σε αυτό θα συμμετάσχουν 64 ομάδες από 48 χώρες του πλανήτη. Από τις κατόχους του τίτλου που είναι η Βραζιλία στους άνδρες και το Μεξικό στις γυναίκες, μέχρι τη Ζιμπάμπουε κα το Χονγκ Κονγκ, την Κόστα Ρίκα και την Ινδία. Συνολικά 500 παιδιά από όλα τα σημεία του πλανήτη θα ενώσουν τα ποδοσφαιρικά ταλέντα τους και μαζί τη φωνή τους κάτω από το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης «Γκολ στη Φτώχεια».

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από οκτώ αγόρια και οκτώ κορίτσια που θα αναχωρήσουν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου για το Μεξικό. Κατά τα πρότυπα του αυστριακού προγράμματος κοινωνικού ποδοσφαίρου- στην εθνική ομάδα του οποίου αγωνίζονται κατά κανόνα προσφυγόπουλα που έχουν κάνει αίτηση ασύλου στην κεντροευρωπαϊκή χώρα- φέτος στην ελληνική ομάδα θα συμμετάσχουν και τρία παιδιά αφγανικής και αλγερινής καταγωγής: Ο Μορτάζα, ο Τζιμπούρ και ο Ρεζά οι οποίοι συμμετέχουν ανελλιπώς στις προπονήσεις της ομάδας στο Ρουφ και όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» το οποίο έχει προωθεί την ελληνική συμμετοχή, «κέρδισαν με το σπαθί τους και την υποδειγματική συμπεριφορά τους μια θέση στην αποστολή που έχει να στείλει πολλαπλά κοινωνικά και αθλητικά μηνύματα».

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της «Σχεδίας» (www.facebook.com/shedia.streetpaper και στο twitter @_shedia) και από την επίσημη ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων (www.homelessworldcup.org