Ο Αχμέντ Χασάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Αρη, με τον Αιγύπτιο επιθετικό να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (0-1) και να χαρίζει το τρίποντο στους Ερυθρόλευκους. Ο στράικερ των Πειραιωτών, όπως και οι περισσότεροι συμπατριώτες του που αγωνίζονται στο εξωτερικό, αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον στρατό, καθώς στην Αίγυπτο είναι υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία για τους άνδρες από 18 έως 30 ετών. Ο Αφρικανός φορ μάλιστα για να καταφέρει να εξασφαλίσει αναβολή είχε εγγραφεί ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Ωστόσο, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων του, αρχικά της Μπράγκα και πλέον του Ολυμπιακού, δεν μπορεί να δίνει το «παρών» στα μαθήματα, με αποτέλεσμα να διαγραφεί μετά την απουσία του από τις πρόσφατες εξετάσεις. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αιγύπτου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας παρενέβη και ανανέωσε την εγγραφή του, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα, καθώς όσοι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις απαγορεύεται να βγουν από την Αίγυπτο.

Ως εκ τούτου, όταν θα γύριζε στη χώρα του για τα παιχνίδια της Εθνικής του ομάδας, θα ήταν «εγκλωβισμένος» στην Αίγυπτο και δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Για να μην υπάρξει, λοιπόν, πρόβλημα παρενέβη η ομοσπονδία και έλυσε το ζήτημα. Κάτι ανάλογο είχε πράξει και στην περίπτωση του Μοχάμεντ Ελνενί της Άρσεναλ, ενώ για χάρη του Μοχάμεντ Σαλάχ είχε παρέμβει ακόμα και ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα του διεθνούς άσους της Λίβερπουλ.