Πλήθος κόσμου συρρέει με ναυλωμένα πούλμαν και με ΙΧ αυτοκίνητα στους Βουλιαράτες για να παραστεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από Αλβανούς κομάντο πριν από 12 μέρες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο παρέμενε άταφος.

Τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή έχουν αυξηθεί. Οι Αρχές τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν λάβει ειδικά μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών, τώρα που το κλίμα είναι τόσο τεταμένο. Δεκάδες πούλμαν έχουν ναυλωθεί προκειμένου να παραστούν στην κηδεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η σορός τυλιγμένη με την Ελληνική σημαία, έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο χωριό και παραδόθηκε στην οικογένειά του, μέσα σε σπαραχτικό κλίμα.  Εκατοντάδες άνθρωποι ακουλουθούσαν το φέρετρο μέχρι το κατώφλι του σπιτιού.  Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία. Ο νεκρός ήταν ενδεδυμένος με στρατιωτική περιβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, θα φύγει για το ταξίδι του με τα ίδια ρούχα.

Η οικογένεια μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα παρέλαβε τα ξημερώματα της Τετάρτης την σορό από το νεκροτομείο Τιράνων. Η εισαγγελία της πόλης ύστερα από την παρέμβαση της αλβανικής προεδρίας, έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας η οποία ζει δραματικές στιγμές.

Αν και δικαιωμένη η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα που πήρε την σορό του γιου της εκφράζει το παράπονό της ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν τους βοήθησε. Όπως είπε, περιμένει ακόμα, ένα τηλέφωνο από τον πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας Α. Λυκουρέζος, μιλώντας στον ANT1, σημείωσε πως στόχος της οικογένειας είναι να μάθει τι ακριβώς έγινε. «Δεν θα είναι εύκολο το έργο. Πρέπει όμως να δούμε τι έχει γίνει ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες εκεί που πρέπει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από