Λάθος χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας την προσδοκία για αλλαγή πολιτικής από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι ο πιο σημαντικός εταίρος μας εκτός Ευρώπης. Χρειάζεται να επανεκτιμήσουμε και να ευθυγραμμίσουμε τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ για να διατηρήσουμε αυτήν την συνεργασία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάας σε μήνυμά του στο Twitter.

Το αμερικανικό δίκτυο CNBC αναφερόμενο στα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ σημειώνει ότι αυτά αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το πώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους του στο εσωτερικό της χώρας, αλλά τα αποτελέσματα ίσως να μην σημαίνουν τόσα πολλά για τις εμπορικές πολιτικές της χώρας.

Η πολιτική «Πρώτα η Αμερική» του Τραμπ δεν αναμένεται να παρεκκλίνει δραστικά από τη σημερινή της πορεία παρόλο που οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, υποστηρίζουν αναλυτές.

Το αναμενόμενο αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να δημιουργήσει δυσκολίες για τον Τραμπ σε διάφορους τομείς, όπως οι αμυντικές δαπάνες. Σε ό,τι αφορά όμως την εμπορική πολιτική, ο Τραμπ έχει την εκτελεστική εξουσία και μπορεί να καθορίζει τους όρους ανεξάρτητα από το εάν το Κογκρέσο είναι μοιρασμένο ή όχι.

Αυτό οφείλεται στο ότι το «Κογκρέσο δεν έχει μεγάλη δυνατότητα να ελέγξει την εμπορική πολιτική», έγραψαν πρόσφατα σε σημείωμά τους αναλυτές στην RBC Capital Markets. Αντίθετα, «το Οβάλ Γραφείο έχει εκτεταμένες εξουσίες για να ενεργεί μονομερώς», κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος πιθανόν «να συνεχίζει να προωθεί την εμπορική του ατζέντα», σύμφωνα με τους αναλυτές που επικαλείται το CNBC.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από